Wie zijn wij

Al jaren is Holland Glide een begrip in Europa, één van de grootste, en soms dé grootste F3J wedstrijd. Door de jaren heen zijn er organisatoren van dit evenement nogal eens gewisseld. Eerlijk gezegd weet ik niet alle namen meer, maar misschien kan iemand me daar nog eens aan herinneren.

We hebben op diverse plaatsen de wedstrijd georganiseerd; Vliegbasis Deelen, vliegbasis Gilze-Rijen, en vliegbasis De Peel. Met elkaar hebben 22 internationale wedstrijden georganiseerd, met tot 130 piloten vanuit heel Europa.
Doordat de Koninklijke Luchtmacht niet meer mee wilde werken aan de organisatie op een vliegbasis, zijn we gedwongen op zoek te gaan naar een ander veld, en dat hebben we, met medewerking van de vereniging “Delta”, gevonden in Zeeland.

Holland Glide is nu een vereniging, aangesloten bij de KNVVL, afdeling Modelbouw.
Dat betekent dat we dus ook leden kennen, ook al zijn dat er in de praktijk alleen die mensen die in het bestuur zitten en medewerkers die graag als lid aangemerkt willen worden.
In de stichtingsakte van Holland Glide staat nu nog de titel Stichting, omdat we niet het oogmerk hebben geld te verdienen.
Het doel van de vereniging is; het organiseren van internationale wedstrijden op het gebied van model zweefvliegtuigen.
Omdat die omschrijving ook slaat op zweefvliegtuigen met hulpmotor (F5J) organiseren we sinds 2018 ook die internationale wedstrijd in Nederland onder de naam F5J Toldijk.

Het geld wat we “verdienen” met deze wedstrijden laten we weer ten goede komen van de sport, dat kan betekenen dat als we voldoende geld hebben, de inschrijfkosten laag gehouden gaan worden.
Daarnaast zorgen we ervoor dat de wedstrijd in zo optimaal mogelijke omstandigheden gevlogen kan worden. Moeten we voor een geschikter veld meer gaan betalen, dan doen we dat. Is onze apparatuur aan vervanging toe, gaan we tijdig over op verbetering of aanschaf van nieuwe spullen.

Wout Heijne, voorzitter Holland Glide.